Munkapultok élzárása, vízzárása

Konyhai munkalapok élzárása a rövid és a hosszú éleken – dekorációs és funkcionális, vízzárási céllal.

Vállaljuk munkalapok, bútorlapok élzárását.

A konyhai munkalapok méretre vágását követően szükség lehet a vágott él lezárására mert :

  • a konyhabútor végeleménél látható a munkalap éle 
  • a konyhai munkalap ezen vége érintkezhet a vízzel, így egyfajta vízzáró réteget kell képezni.

A munkapultok végeinek lezárása történhet :

HPL színazonos dekorcsíkkal, a munkalap felületével teljesen megegyező 0,8mm vastag dekorcsík.

 

 

 

ALU profillal

Munkapultok profilját megoldhatjuk a gyári rádiusz helyett ABS élzárással is.

Az ABS élanyag lehet színazonos, vagy külön design elemként akár egyéb, más színű ABS élzárás.

 

 

 

Átvilágítható ABS élzárás.

Vízzárás a munkapultok élein és szélein

A konyhában végzendő tevékenységek azaz a főzés óhatatlanul is vízzel jár, és miután a munkapultok és a konyhabútor alapanyaga a forgácslap azaz a fa, így nagyon fontos, hogy ne érintkezhessen a  lapok maganyagával tartósan a víz !

A vízorr

A munkapultok gyári megmunkálása során a gyártók gondoskodnak a munkalapok vízorrjáról, azaz, amikor munkapultot vásárolunk, érdemes megnéznünk, hogy van-e a rádiusz alsó felén un. orr.

A vízorr funkciója elsősorban az, hogy a már beépített munkapulton a víz ne kövesse a munkalap belső felületét– hiszen akkor a konyhabútor korpusza felé halad ! – hanem mielőtt elérné a korpusz, vagy a frontot , csöppenjen le !

A munkapult vízzáró

A konyhapult vízzárójának azt a műanyag profilt nevezzük, amely a munkalap felületét összeköti a fal felületével. Hivatott még a vízzáró a fal egyenetlenségeit, esetleges szögbeli elcsúszásait is korrigálni, de csak bizonyos mértékben . Ahol egyenes a fal és a konyhabútor alsó és felső eleme között HPL dekoritos hátfal, vagy üveg kerül, ott ez a vízzáró teljesen felesleges! 

Ahol csempe kerül a falra, ott a csempe fugáiban beszivároghat a víz, így érheti el a pult maganyagát, és az megduzzadhat ! 

A vízzárók kaphatóak különböző profilokban, színekben, és az. un. befűzős vízzáró segítségével egy a munkalapéval teljesen szín azonos dekor csíkkal szín azonos vízzárót is varázsolhatunk a munkapultunkra.