Bútoripari vasalatok

 

A bútor kivetőpántok, a fiókcsúszók, a felnyíló ollók, a polctartók….és még sorolhatnánk.

A bútoripari vasalatok listája szinte vég nélküli, ami a gyártóknak köszönhetően folyamatosan bővül.

A bútoripari vasaltok kiválasztásánál a legfontosabb szempont a funkció mellett annak élettartama. Olyan ez, mint a autónál a forgó-kopó alkatrészek garanciája.

Egy megvásárolandó bútor minőségét  a legkönnyebb úgy megállapítani, hogy kinyitjuk annak ajtaját, és megnézzük a kivetőpántot. Ha találunk benne gyártói logót vagy megjelölést, akkor az azt jelenti , hogy a gyártónk a nevével is áll a terméke mellett, azaz az már egy jó jel. Ha nem találunk ilyet, bármennyire is szép az a kiválasztott bútor, a vasalatok kiválasztásának fő ismérve a bútorgyártó esetében az ár volt!

Bútorpántok, zsanérok, push-open pántok

Ide tartoznak a kivetőpántok, zsanérok, talpak. Attól függően, hogy ráütődő, félig ráütődő vagy közé záródó ajtóról van szó, más és más pánt szükségeltetik.

Vannak tompított bútorpántok vagy az un. push-open pántok a fogantyú nélküli ajtókhoz. Attól függően, hogy mekkora szöget zár be az ajtó a korpusszal, megkülönböztetünk különböző szögű pántokat, pillérpántokat ill. üvegajtó pántokat.

Ha nem vagyunk teljesen biztosak a dolgunkban bútorépítés során, érdemes szakemberhez fordulni a helyes bútorpánt kiválasztásánál.

Fióksínek

A fióksínek hasonlóan végeláthatatlan listát mutatnak funkció és praktikusság szerint is.

teljes vagy részleges kihúzású fióksínek a fiók kihasználhatóságára mutatnak, a fióksín vagy fiókoldal, a rejtett fióksín például mind-mind a fiók rendeltetésének függvénye.

kerekes vagy golyós kivitel a csillapított vagy szinkron egységgel ellátott fióksín verzió magasító korláttal vagy a nélkül tervezés során eldöntendő kérdések.

A fiókok minőségének mutatója lehet annak terhelhetősége és élettartamára adott garancia.

Bútorzárak

Az irodabútorok a közösségi bútorok elmaradhatatlan kiegészítője a bútorzár. A fiókzárak mellett az ajtózárak, az üveges ajtózárak mellett kaphatóak már a chip irányítású bútorzárak is .

Fogantyúk és fogasok

A fogantyúk és a fogasok terhelhetőségének tulajdonságai mellette legfőbb ismertetőjegye a design.

Tolóajtó vasalatok

A tolóajtó vasalatokat szerelés, betét, hely és sok más egyéb kritérium alapján érdemes kiválasztani.

A legfontosabb ismét a forgó-kopó alkatrészek tartóssága, hiszen gondoljunk csak bele, naponta és hetente és persze évente hányszor húzzuk toljuk szekrényünket. A tolóajtós szekrény vasalat kiválasztásánál igazán érdemes a hosszú- de legalább 10 éves garanciát – nyújtó gyártókat előnyben részesíteni.

Persze, tudnunk kell, hogy csak a szakszerűen beépített tolóajtó vasalat fog nekünk örök garanciát nyújtani!

Kosarak, kamra vasalatok

Jó szolgálatot tehet a konyhánkban egy beépített kamra vasalat. Átláthatóságot, jól pakolhatóságot kölcsönöz használójának. Élelmiszerek tárolására, nehezen hozzáférhető helyek – sarkok  kihasználására – találhatunk megfelelő megoldást, ha kihajtható kosarat kérünk a konyhabútorhoz.

Gardrób program

Gardrób szekrények belső tereinek kialakítására, cipők, nadrágok, nyakkendők, övek tárolására alkalmas rácsok, kihúzható rendező vasalatok. Ruhaliftek a nehezen elérhető helyekre, mándlirudak a vállfán tárolt ruhadaraboknak.

Összekötő elemek, csavarok, összehúzók

Korpuszok összehúzatására, munkalapok összeillesztésére, excenterek, csavarok, kötőelemek, facsavarok, tiplik, lamelló kekszek ún. kekszek, facsavarok és ezek tartozékaik. Ide tartoznak a támasztók, takarósapkák a becsavart csavar elrejtésére, a rejtett polctartók a manapság oly divatos ún. lebegő polcokhoz, a tartókarok polcrendszerekhez.

Bútorlábak és keretek

Asztal és bútorlábak alu, műanyag vagy fém kivitelben, állítható műanyag lábak a korpuszokhozcsúszótalpak, kerekek, görgős lábak, design lábak, központi asztal lábak asztalokhoz.

Mosogató medencék

Formájukat is, de alapanyagukat tekintve is nagy változatosságot mutatnak a mosogató medencék és a hozzájuk szervesen kapcsolódó csaptelepek.

nemesacél, gránit, slik gránit mosogatók kiválasztásánál a szempont lehet napjainkban a funkció és méret mellet a design, hiszen hatalmas színválasztékban kaphatóak ma már a különböző gránit mosogatók is, jól követve a konyhai munkalapok színeit.

Kínálatunkban megtekintheted az Ellici modellek gránit mosogatótálcáit. Széles választékunkból válogass kedvedre, erre a linkre kattintva.

Kellemes időtöltést kívánunk!