Munkalapok IKEA méretben

munkalap-ikea-meretben

Nem találta meg az IKEA-ban a tökéletes konyhai munkalap színt az IKEA konyhabútorához?

Konyhai munkalapok IKEA méretben

Az IKEA konyhabútor korpuszának (testének) mélysége eltér a nálunk használatos – a mi asztalosaink által megszokott- konyhabútor méreteitől.

Az IKEA korpusz mélysége ajtókkal együtt 60-62 cm is lehet, miközben a Magyarországon -és a környékbeli országokban is – kapható konyhai munkalapok standard mélysége “csak” 60 cm. Mondhatnák, hogy ez pont elég, illetve hogy az a “pár centiméter” ami hiányzik áthidalható vízzáróval, de a legtöbb esetben ez nem ilyen egyszerű. Ha IKEA konyhához standard 60 cm-es munkalapot választunk, akkor a választott konyhai munkalap nem fog túllógni a konyhabútor ajtóin, ami miatt az alábbi kompromisszumokra kényszerülünk:

  • az esetlegesen lefolyó vizet a munkalap bevezeti a konyhabútorunk korpuszába.
  • a konyhai munkalapok rádiuszának ( csőrének) a fonákán van egy un. vízorr, a munkalap szélétől 1,2-3 cm-re, aminek pont az a funkciója, hogy a vizet ne vezesse be a munkalap a korpuszba, hanem lecseppenjen.
  • 60 cm-es munkalap IKEA konyhában azért is aggályos lehet, mert ha túl is tudjuk lógatni a korpuszon, akkor pedig a vízorr közvetlenül a front, vagy ajtólapokra vezeti a vizet.
  • IKEA korpuszhoz 60cm-es munkalap használatakor elengedhetetlen a vízzáró használata, hiszen a vízzárás mellett itt takaró funkciót is ellát.
  • pro érv lehet egy 60 cm mély munkalap mellet, hogy átlag 30%-al olcsóbb az IKEA méretnél, azaz a 60cm-nél mélyebb táblaméret.

IKEA méretű konyhai munkalapok a kínálatban

60 cm-nél mélyebb munkalap igény esetén többféle megoldást kínálunk:

  • 65 cm mély gyári munkalapok, gyári R3-as ( szögletes ) kerekítéssel, amik tökéletesen illeszkednek az IKEA korpuszoz. Cégünkben készletről kapható gyári konyhai munkalapok PFLEIDERER német minőségben. Azonos színben konyhaszigethez, 90 cm mély munkalapok is rendelhetőek.
  • 635 cm mély gyári munkalapok, R0-ás ( ABS élzárt ) kerekítéssel KRONOSPAN gyártótól. Ezekhez a munkalapokhoz sajnos egyéb szélességet nem tudunk kínálni.
  • 90-92 cm mély gyári munkalapok, R3-as ( szögletes) kerekítéssel EGGER vagy PFLEIDERER gyártótól. Ezeket a munkalapokat vágással és konfekcionálással IKEA méretre tudjuk igazítani.
  • Szinte bármely bútorlapunkkal szín azonos IKEA munkalap is rendelhető a hosszméretek (2800 mm) kompromisszumával, úgy, hogy a konyhai munkalapok felületén is használatos HPL dekorlemezt felsíkragasztjuk a hordozóra, majd az éleit PU, vízálló R0-ás élzárással lezárjuk.

Mit kell érteni IKEA méretű munkalapok alatt?

Facskó Gabriella,
a Domoterc kft. tulajdonosa elmeséli az alábbi rövid videóban.

Videó lejátszása
 

Mit kell érteni IKEA méretű munkalapok alatt?

Facskó Gabriella,
a Domoterc kft. tulajdonosa elmeséli az alábbi rövid videóban.

Videó lejátszása