Konyhasziget és konyhai munkalapok – Így találd meg a tökéletes bútorlapot!

A munkalap a konyha lelke. Lehet vitatkozni ezzel az állítással, de a tapasztalatunk az, hogy a konyhabútor megtervezésének  kritikus pontja a munkalap és a bútorlap – milyen legyen az anyaga és a színe, milyen széles legyen, milyen magasan legyen elhelyezve. Érdemes tehát a tervezésnél kiemelt figyelmet szentelni neki, hiszen remélhetőleg jó sokáig otthonunk része lesz.

Akárcsak a konyhabútor többi részének esetében, itt is választhatunk előre méretre gyártott bútorlapokata népszerű skandináv bútorgyártók kínálatából. Ugyanakkor, ha valami személyre szabottabb munkalapot és bútorlapot keresünk, vagy extra minőségi megoldásra van szükségünk, érdemes máshol szétnéznünk – akár bútorlap szabászatra is szükségünk lehet.

De lássuk, mik ezek az extrák, amiket nem kapunk meg egy klasszikus bútoráruházban!

Vízzáró élzárás a bútorlap tartósságáért

Konyhánk akkor lesz igazán időtálló, ha megóvjuk a vízzel szemben, ami a legkisebb réseken keresztül is megtalálja az utat a bútorlapba, ezáltal dagadást okozva annak felületén. Az ilyen károk sajnos visszafordíthatatlanok, ezért célszerű a megelőzésükre törekedni.

Érdemes már a tervezésnél, a költségvetés kialakításánál is bekalkulálni ennek szükségességét, és olyan lapszabászatból beszerezni a munkalapot, ahol tudják számunkra biztosítani ezt a megoldást. Ha szeretnél többet megtudni a vízzáró élzárásról, olvasd el ezt a bejegyzésünket! 

Munkalapok összemarása bútorlap szabászatban

L alakú konyhapult vagy konyhasziget kialakításánál nagy kihívás az egyes munkalap részek összeillesztése – erre számos esztétikus és kevésbé esztétikus megoldás létezik. A munkalapok legfeltűnésmentesebb összeillesztési módját nevezzük ‘’összemarásnak’’, amikor a tökéletes illesztés érdekében a hátoldalon a munkalap összehúzó vasalat helyét is kimarják, emellett egy színben harmonizáló szilikon réteget visznek fel még a két bútorlap összeillesztése előtt, így lesz szinte teljesen láthatatlan a két munkalap rész találkozása.  

Ha ilyen megoldásban gondolkozol, profi bútorlap szabászatra van szükséged, ezért ha lapszabászat választás előtt állsz, érdemes elolvasnod a témában íródott blogposztunkat. 

Lefutó munkalap

A lefutó munkalap napjaink egyik népszerű konyhabútor-eleme, elsősorban konyhaszigetek kialakításánál jöhet szóba. Mivel egy nagyon egyedi munkalapról és személyre szabott megoldásról van szó, lapraszerelt formában nem megoldható a kivitelezése. Ha egy ilyen konyhaszigetet álmodtál meg magadnak, a mi lapszabászatunkba érdemes benézned.

Konyhasziget munkalap…?

Tudtad, hogy létezik kifejezetten a konyhaszigetek számára készült munkalap? 

A konyhasziget lap sajátossága, hogy 900 mm széles, így kb. 300 mm extra hosszúságú felület marad, ami lehetővé teszi a lábtér és az  ülőhelyek kialakítását. Ha ilyen megoldásban gondolkozol, felejtsd el a klasszikus bútoráruházakat, az ilyen egyedi munkalaphoz bútorlap szabászat szükséges!

És hol találsz meg mindent egy helyen, ami a tökéletes konyhaszigethez és munkalaphoz kell?

Vásárlóink visszajelzése és sokéves tapasztalatunk alapján arra törekszünk, hogy amellett, hogy megfeleljünk az aktuális trendeknek, magas minőségű munka-és bútorlapjaink ne csak esztétikusak, de funkcionalitásukban is kiemelkedőek legyenek. Éppen ezért ezek a megoldások mind elérhetőek a Domoterc vásárlóinak!

Látogass el pestszentlőrinci bemutatótermünkbe, ahol szakértő kollégáink segítségével megtalálhatod a számodra tökéletes konyhasziget és konyhapult megoldásokat!

Vidéken élsz? Nálunk nem kell bajlódnod a logisztikával – futárszolgálatunknak köszönhetően akár vidéki városokba is kérheted a bútorlapok kiszállítását!